всі статті

Ефективний догляд за зневодненою чутливою шкірою

Щодня шкіра безпосередньо стикається зі шкідливим впливом зовнішнього середовища: сухе повітря в опалюваних приміщеннях, неякісна протічна вода, сильний вітер та мороз, надто агресивний вплив ультра-фіолетового випромінювання, забруднення, а також стрес.

Чому шкіра стає зневодненою

Щодня шкіра безпосередньо стикається зі шкідливим впливом зовнішнього середовища: сухе повітря в опалюваних приміщеннях, неякісна протічна вода, сильний вітер та мороз, надто агресивний вплив ультра-фіолетового випромінювання, забруднення, а також стрес. Всі ці фактори негативно впливають на епідермальний захисний бар’єр, в результаті чого шкіра стає чутливою та ще більш схильною до втрати вологи. 

Крім цього, з віком здатність епідермісу залучати та утримувати вологу, забезпечувати гідратацію шкіри та її нормальне функціонування погіршується. В результаті – ми починаємо відчувати сухість, стягнутість, може з’являтися лущення, іноді навіть подразнення. Відтінок шкіри стає тьмяним. Шкіра стає ще більш чутливою до зовнішніх подразників і внаслідок цього схильною до втрати вологи.

Які засоби слід обирати

Щоб якісно зволожити чутливу шкіру і покращити її стан, слід дотримуватися щоденної рутини догляду: очищення, тонізування, зволожуючий догляд.

Рекомендую підбирати косметичні засоби, формули яких збагачені: керамідами (CERAMIDE-3, CERAMIDE-5), тригліцеридами,  фосфоліпідами, сечовиною (UREA), глцерином (GLYCEROL), гідровансом (HYDROVANCE),  проксиланом (PROXYLANE), молочною ислотою (LACTIC ACID), AHA-кислотами. Але одним із найбільш ефективних зволожуючих ігредієнтів є гіалуронова кислота (HYALURONIC ACID).

Гіалуронова кислота – ефективний зволожуючий інгредієнт

Гіалуронова кислота є активним компонентом природнього походження. Вона міститься у шкірі кожної людини у сполучній, епітеліальній та нервовій тканині. На жаль, з віком природня кількість гіалуронової кислоти у тканинах тіла людини зменшується. Цей процес цілком фізіологічний та незворотній. Це призводить не тільки до сухості, але і сприяє появі зморшок, зниженню пружності та еластичності шкіри. Саме тому шкірі так необхідно отримувати зволоження шляхом поглинання води з зовнішнього середовища, тим самим запобігаючи втраті вологи.

Гіалуронова кислота: інтенсивне зволоження

Гіалуронова кислота має здатність зв'язувати та утримувати в шкірі в 1000 разів більше вологи, ніж важить сама. Завдяки цим унікальним властивостям вона здатна підтримувати водний баланс в клітинах епідермісу, що робить її найпотужнішим зволожуючим фактором.

Гіалуронова кислота: регенерація та захист шкіри

Засоби із вмістом гіалуронової кислоти стимулюють синтез колагену та еластину, активізують захисні властивості шкіри, оберігають від агресивного впливу сонячного випромінювання і вільних радикалів, покращують мікрорельєф та відтінок шкіри, а також захищають від появи передчасних мімічних зморшок.

Зволожуючі засоби з гіалуроновою кислотою

При виборі засобу із вмістом гіалуронової кислоти, слід брати до уваги тип вашої шкіри. Для нормальної та комбінованої шкіри підбирайте засоби із легкою або крем-гелевою текстурою. Рекомендую крем-гель Гіалурожель Лайт від Міха. Він чудово зволожує шкірний покрив до 24 годин, шкіра стає гладенькою та пружною.

 Для сухого типу шкіри підбирайте більш насичені живильні текстури. Спробуйте крем Гіалурожель Річ від Міха, адже він зволожує і живить суху шкіру, надає відчуття комфорту.

Для зволоження гіперчутливої шкіри – спробуйте більш концентровану гель-сироватку Гіалурожель, оскільки гіперчутлива шкіра з пошкодженим шкірим бар’єром найбільше потребує зволоження ззовні.

Якісне зволоження шкіри косметичними засобами на щоденній основі забезпечить надійний захист від впливу негативних факторів зовнішнього середовища, шкіра буде менш чутливою, зволоженою та здоровою на вигляд.

ПОРАДА ДЕРМАТОЛОГА
Дізнайтеся, як правильно доглядати за вашою чутливою шкірою обличчя і тіла. Скористайтеся безкоштовною консультацією фахівця.
задати питання
Ваше ім'я
Ваш email
Ваш вік
Ваше запитання
Ваше питання вiдправлено. Наш дерматолог відповість вам протягом тижня. Дякуємо!
попередня наступна