всі статті

Який в мене тип шкіри?

Щоб правильно доглядати за обличчям, необхідно знати свій тип шкіри. Дізнайтесь, яка шкіра у вас: нормальна, суха, комбінована чи жирна.

У вас нормальна шкіра

У вашої шкіри немає ніяких особливих проблем? Напевно, у вас нормальний тип шкіри. Такий тип шкіри можна впізнати завдяки рівному та сяючому тону обличчя. На дотик шкіра водночас пружна і м’яка. Нормальна шкіра не має надмірного блиску або ознак сухості. Вона не страждає від надмірного вироблення сального секрету, вона не лущиться. Це збалансований і абсолютно здоровий тип шкіри. Проте це не означає, що за нею не потрібен догляд! Не варто забувати, що, незважаючи на свій гарний вигляд, нормальна шкіра постійно страждає від шкідливого впливу довкілля! Не забувайте про щоденне очищення та тонізування. Вам пощастило: для нормальної шкіри підходить багато косметичних засобів — міцелярна вода, гель для вмивання, молочко та інші. Проте треба бути обережними з ексфоліантами (скраб, пілінг): застосовуйте їх не частіше, ніж 1-2 рази на тиждень, щоб не викликати підвищену чутливість!

Щоб зволожити та захистити шкіру, застосовуйте засоби, які підтримуватимуть її водний баланс, як, наприклад, зволожуючий  крем-гель  Гіалурожель Мікса для нормального типу шкіри.

У вас суха шкіра

Сухою вважається шкіра, якій бракує секрету сальних залоз, а отже й зволоження. Така шкіра часто буває тьмяною. Чому так? Гідроліпідна плівка шкіри не забезпечує достатньо надійний захисний бар’єр. У результаті ваша шкіра погано захищена та легко зневоднюється. Сухість проявляється відчуттям дискомфорту, стягненням, почервонінням або лущенням. Обирайте ті засоби для очищення шкіри, які не викликають подразнень, наприклад, міцелярну воду для сухої чутливої шкіри обличчя Мікса. Щоб позбутися відчуття дискомфорту, не забувайте вранці та ввечері доглядати за шкірою за допомогою живильного крему. Рекомендуємо використовувати живильний крем Міха з олією примули  для шкіри, що страждає від надзвичайної сухості внаслідок пошкодження захисного бар’єру. 

У вас комбінована шкіра

Ознакою комбінованого типу шкіри є блиск у Т-зоні. Як правило, на лобі, носі та підборідді розширені пори. Проте в інших ділянках обличчя шкіра схильна до сухості. У такому випадкові надлишок сального секрету в Т-зоні проявляється разом із недостатнім зволоженням в інших зонах. Отже, за комбінованою шкірою не так просто доглядати! Для очищення комбінованої шкіри чудово підійде міцелярна вода Mixa для комбінованої або жирної чутливої шкіри обличчя. Раз на тиждень очищуйте шкіру обличчя в Т-зоні м’яким скрабом, щоб позбутися забруднень та надати вашій шкірі сяючого здорового вигляду. Для догляду  спробуйте  Мікса зволожуючий крем для чутливої шкіри обличчя cхильної до недосконалостей. Його формула з цинком та силікатом С робить пори менш помітними, контролює появу жирного блиску та зволожує шкіру. 

У вас жирна шкіра

У жирної шкіри досить щільна та неоднорідна структура. Внаслідок цього пори розширені, з’являється зайвий блиск. Така шкіра страждає від дисбалансу, схильна до появи недоліків. Для правильного догляду необхідно знайти баланс вироблення сального секрету, що є причиною нездорового блиску вашої шкіри. Для початку вам потрібно зрозуміти декілька важливих речей. Якщо шкіра блистить, це не означає, що вона стійка до впливу зовнішніх негативних факторів. Отже, не зловживайте сильнодіючими абразивними засобами (скраб, пілінг), це призведе до подразнення! Також помилковою є думка, що жирній шкірі не потрібне зволоження. Як і всім іншим типам шкіри, їй потрібна вода! Просто зволожувати її потрібно спеціальними засобами, зокрема рекомендуємо балансуючий зволожуючий крем Miкса , що забезпечить вам зволоження протягом 24 годин, завдяки ефективному поєднанню  інгредієнтів — гліцерину, міді та матуючої пудри. Результат: шкіра зволожена, має здоровий вигляд, без жирного  блиску.

попередня наступна