всі статті

Переваги використання рослинного гліцерину для зміцнення та поліпшення стану шкіри

Рослинний гліцерин — це натуральний інгредієнт, який широко використовують у багатьох фармацевтичних продуктах і косметичних препаратах (засобах догляду за шкірою та волоссям) завдяки його численним перевагам у застосуванні для зміцнення шкірного бар’єра незалежно від типу шкіри.

Що таке рослинний гліцерин?

Рослинний гліцерин, також відомий як гліцерол, є сполукою, яка природним чином міститься в оліях і жирах. З хімічного погляду гліцерин — це поліол, спирт із трьома гідроксильними групами. Рослинний гліцерин широко використовують в індустрії догляду за шкірою завдяки його зволожувальним властивостям і користі для здоров’я шкіри, зокрема гідроліпідної плівки. Його властивості зумовлені хімічною структурою, яка має здатність поглинати й утримувати воду, що називають гігроскопічністю.

Рослинне походження гліцерину

Гліцерин переважно отримують з рослинних джерел, як-от пальмова олія або інші олії. Ця рослинна сировина проходить процес гідролізу (хімічну реакцію), внаслідок чого вона розщеплюється на жирні кислоти і сирий гліцерин. Потім гліцерин екстрагують і очищають (рафінований гліцерин), щоб використовувати в кремах, засобах для волосся та інших косметичних засобах.

Де можна виявити рослинний гліцерин?

Рослинний гліцерин використовують у багатьох косметичних засобах. Це зволожувальний активний інгредієнт, часто використовуваний у зволожувальних кремах і лосьйонах для тіла, а також у гелях для душу та інших засобах гігієни. Він також міститься в деяких засобах догляду за волоссям, як-от кондиціонери, допомагаючи підтримувати зволоженість волосся та шкіри голови.

Численні переваги рослинного гліцерину

Зволоження шкіри

Рослинний гліцерин має природну здатність захоплювати вологу з навколишнього середовища й утримувати її в шкірі. Це глибоко зволожує зовнішні шари епідермісу, включно з гідроліпідною плівкою. Завдяки більшому вмісту вологи шкіра стає м’якшою й еластичнішою.

Поліпшення еластичності шкіри

Рослинний гліцерин може поліпшити еластичність шкіри, що в свою чергу допомагає зменшити появу тонких ліній і зморшок. Він також сприяє більш пружній, підтягнутій шкірі.

Зміцнений шкірний бар’єр

Рослинний гліцерин допомагає зміцнити зовнішні шари епідермісу, що сприяє кращому утриманню води та надійнішому захисту шкіри від шкідливих зовнішніх факторів.

М’яке відлущування

Рослинний гліцерин також має м’які відлущувальні властивості. Він допомагає усунути відмерлі клітини шкіри, сприяючи оновленню клітин і розкриваючи більш гладку та м’яку шкіру. Цей ефект особливо корисний для людей із грубою, сухою шкірою, що лущиться.

Зменшення шершавості

Огрубілі ділянки шкіри, як-от на ліктях, колінах і п’ятах, особливо схильні до сухості. Завдяки своїм зволожувальним і пом’якшувальним властивостям гліцерин допомагає розгладити ці ділянки і зменшити їх шорсткість, роблячи шкіру більш рівною та м’якою.

Комфорт для шкіри

Крім зволожувальних властивостей рослинний гліцерин відомий заспокійливим впливом на шкіру — завдяки своїм пом’якшувальним властивостям він заспокоює й усуває подразнення шкіри всіх типів.

попередня наступна