всі статті

Сквалан: справжній подарунок для сухої шкіри і не тільки

Суха шкіра потребує особливого догляду, щоб забезпечити їй достатнє зволоження і запобігти таким проблемам, як зневоднення, подразнення та дискомфорт. Сквалани — це ліпідні сполуки, які природним чином містяться у всіх типах шкіри й у деяких рослинах і є цінними помічниками завдяки своїм корисним властивостям для вашої шкіри.

Роль скваланів у зволоженні шкіри

Сквалани відіграють ключову роль у зволоженні шкіри. Діючи як пом’якшувачі, вони допомагають підтримувати рівень вологи в шкірі, утворюючи захисний ліпідний бар’єр. На відміну від інших активних інгредієнтів у догляді за шкірою, сквалани мають легку, нежирну текстуру, завдяки чому дуже добре підходять для сухої шкіри. Вони швидко проникають у шкіру, не залишаючи жирних слідів, що робить їх ідеальним вибором, особливо для людей із сухою шкірою.

У чому переваги скваланів?

Здатність відновлювати водний баланс шкіри

Основною перевагою скваланів є їхня здатність відновлювати гідратацію шкіри, підтримуючи гідроліпідний шар. Утворюючи захисну плівку, вони допомагають запобігти трансепідермальній втраті води і підтримують водний баланс шкіри. Це дає змогу поліпшити текстуру шкіри, зменшити шорсткість і заспокоїти дискомфорт, пов’язаний із сухістю шкіри. Наприклад, якщо у вас сухі ділянки навколо носа або на щоках, то, нанісши зволожувальний крем, що містить сквалани, можна відновити вологу і пом’якшити ці ділянки.

Природні зволожувальні властивості

Сквалани від природи мають зволожувальні властивості. Їхній ліпідний склад подібний до складу шкірного сала, що виробляється шкірою, завдяки чому вони легко вбираються і сумісні з епідермісом. Проникаючи глибоко в шкіру, вони допомагають живити і зміцнювати шкірний бар’єр, даючи шкірі змогу зберігати свою природну вологу й запобігають ушкодженню, спричиненому зовнішніми агресорами. Наприклад, якщо у вас сухі ділянки на ліктях або колінах, що лущаться, то, використовуючи крем, багатий на сквалани, ви зможете їх зволожити і пом’якшити.

Сквалани: для заспокоєння та живлення шкіри

Живильні й заспокійливі властивості

На додаток до зволожувальної дії сквалани в косметичних формулах мають живильні й заспокійливі властивості. Вони здатні проникати в епідерміс, живлячи шкіру зсередини. Також сквалани допомагають зміцнити ліпідну плівку шкіри, яка має схильність до ушкодження в людей із сухою шкірою, в такий спосіб захищаючи шкіру і роблячи її пружнішою.

Пом’якшувальна дія

Тим, у кого суха шкіра, що лущиться, сквалани можуть допомогти пом’якшити роговий шар шкіри, сприяючи більш м’якому відлущуванню та швидшій регенерації клітин. Завдяки цьому може поліпшитися загальний вигляд шкіри, яка стане більш гладкою та яскравою на вигляд. Ба більше, сквалани мають заспокійливі властивості, які допомагають заспокоїти подразнену шкіру та зменшити запалення. Наприклад, якщо ви схильні до екземи або свербежу, то, використовуючи крем або сироватку, що містять сквалани, можете полегшити ці симптоми й відновити баланс шкіри.

Сквалани для гладенької та сяючої шкіри

Поліпшений вигляд шкіри

На додаток до своїх пом’якшувальних, зволожувальних і заспокійливих властивостей сквалани допомагають поліпшити загальний вигляд шкіри. Зміцнюючи шкірний бар’єр і підтримуючи оптимальний рівень зволоженості, вони сприяють розгладженню дрібних і глибоких зморщок, надаючи шкірі більш гладенького й сяючого вигляду. Сквалани також сприяють підвищенню еластичності шкіри, що є ключовим фактором для запобігання в’ялості шкіри та підтримання її пружного, підтягнутого вигляду.

Зріла шкіра і сквалан

Тим, у кого зріла шкіра, сквалани можуть допомогти зменшити видимість дрібних зморшок, зволожуючи шкіру та поліпшуючи її текстуру. Вони також сприяють зменшенню пігментації й вікових плям (спричинених УФ-променями та іншими вільними радикалами), стимулюючи оновлення клітин і посилюючи сяяння шкіри. Регулярне використання косметики, що містить сквалани, для зрілої шкіри може поліпшити її загальний вигляд.

Як підібрати засоби догляду за шкірою на основі сквалану

Вибираючи засоби догляду за шкірою на основі сквалану або зволожувальні засоби для чутливої шкіри, найкраще віддавати перевагу продуктам, що містять сквалани рослинного походження. Їх добувають з олій, як-от оливкова, рисова та з цукрових рослин, завдяки чому вони ще й екологічно чисті. Ба більше, сквалани рослинного походження не поступаються якістю скваланам тваринного походження. Перш ніж купувати наступний засіб догляду за шкірою, перевірте його склад і віддайте перевагу скваланам рослинного походження.

Сквалани: в чому їхня користь для чутливої шкіри?

Сквалани — корисні активні інгредієнти для людей із сухою шкірою. Їхні зволожувальні, живильні й заспокійливі властивості допомагають відновити вологість шкіри, поліпшити текстуру та запобігти подразненню. Вибравши косметичні засоби догляду за шкірою, що містять сквалани, ви зможете відновити м’яку, еластичну й ідеально зволожену шкіру. Сквалани — це натуральне ефективне рішення для задоволення специфічних потреб сухої шкіри, що забезпечує зволоження та захист, які потрібні для здорової, сяючої шкіри.

попередня наступна