всі статті

Зневоднена шкіра обличчя: причина та догляд за шкірою

Ваша шкіра відчуває дискомфорт, проте ознак сухості немає? Очевидно, ви маєте зневоднену шкіру обличчя! Ми розкажемо, як правильно за нею доглядати.

Чому шкіра стає зневодненою?

Епідерміс на 70% складається з води. Це дозволяє підтримувати ідеальний рівень вологи. Проте через коливання температур, надто сухе повітря в приміщеннях, шкідливий вплив довкілля, зокрема забруднення, неякісну воду, природне старіння, шкіра може втрачати вологу. В такому випадкові колір обличчя стає тьмяним, можуть з’являтися невеличкі зморшки. Зневоднена шкіра — не обов’язково суха, отже живильні олії їй не потрібні. Їй потрібна вода. Тому зневодненій шкірі необхідна особлива схема щоденного догляду.

М'яке очищення епідермісу

Зневоднена шкіра дуже вразлива внаслідок пошкодження гідроліпідної плівки. Тому догляд за нею має бути обережним. Для очищення зневодненої шкіри використовуйте м’які косметичні засоби. Чудово підійде міцелярна вода Мікса з пантенолом, що заспокоює та пом’якшує дуже чутливу шкіру. Також дуже важливо дбайливо висушувати шкіру після вмивання, щоб уникнути відчуття стягнутості.

Зволоження шкіри обличчя

Догляд за зневодненою шкірою обличчя має бути простим, але ефективним. Для зволоження вашого епідермісу не потрібні живильні креми. Вони допомагають при сухості, а при зневодненні — безсилі. Використовуйте креми з достатнім вмістом гліцерину. Він ефективно зволожує та допомагає утримувати вологу в шкірі надовго. Гіалуронова кислота у складі зволожуючих кремів ефективно зволожує шкірний покрив, прискорює синтез колагену та еластину, сприяє зменшенню дрібних мімічних зморщок, покращує мікрорельєф та відтінок шкіри.  

Рекомендуємо спробувати зволожуючий догляд для шкіри обличчя, такий як Мікса Гіалурожель інтенсивний зволожуючий крем-гель для нормальної зневодненої  чутливої шкіри, який дасть вашій шкірі саме те, що їй потрібно — ефективне зволоження.

попередня
наступна