всі статті

Ознаки чутливої шкіри обличчя

Ознак чутливої шкіри обличчя багато, серед них можуть бути часті стягнення, сухість, відчуття поколювання, лущення, схильність до алергічних реакцій, висипання, а також почервоніння.

Якщо ви впізнаєте ці симптоми — жодних сумнівів, що ви маєте чутливу шкіру. Як за нею доглядати? Діагностика шкіри допоможе відповісти на всі запитання.

Як розпізнати чутливу шкіру?

Чутлива шкіра є дуже вразливою, адже її захисний бар’єр, що захищає епідерміс, пошкоджений. Ознаками чутливої шкіри є стягнення, лущення, пощипування або почервоніння при зміні температур, поривах вітру, контакті з водою чи сонцем, сухість або зневоднення, схильність до алергічних реакцій, схильність до появи недосконалостей тощо.

Чому моя шкіра чутлива?

Причиною чутливості шкіри можуть бути різні фактори: довкілля, зокрема забруднення або вплив сонця, використання занадто агресивних косметичних засобів, надмірна втома і стрес або спадковий фактор. Певні психологічні риси також можуть бути причиною надмірної чутливості шкіри. Справа в тому, що чутливість шкіри пов’язана з емоційним станом, наприклад, якщо людина постійно перебуває в стані стресу, в неї часто виникають шкірні реакції.

Як доглядати за чутливою шкірою?

Чутлива шкіра потребує делікатного догляду. Застосовуйте гіпоалергенні засоби для догляду за вашою шкірою, що не містять парабенів, барвників, а також є некомедогенними. 

Для зняття макіяжу використовуйте  молочко для зняття макіяжу Miксa або двофазний засіб для зняття макіяжу. Не бажано вмиватися водопровідною водою, тому що вона викликає сухість шкіри. Можна скористатися міцелярною водою для нормальної та сухої дуже чутливої шкіри обличчя Miксa, що делікатно піклується про чутливу шкіру завдяки формулі з пантенолом. Після очищення та тонізування, не забудьте зволожити шкіру. Рекомендуємо спробувати зволожуючий заспокійливий  СС крем для чутливої шкіри проти почервонінь із захистом  SPF15 Miксa.

попередня наступна