всі статті

Як правильно доглядати за чутливою шкірою?

Більша половина українок скаржиться на чутливу шкіру. Які засоби обрати, якщо у вас чутлива шкіра?

Які ознаки чутливої шкіри?

Чутлива шкіра відрізняється більш вираженою реакцією на різні фактори, такі як перепади температури, холод, вітер, сонце, гормональні зміни та сильні емоції, особливо стрес, втому. Їй можуть бути притаманні почервоніння, стягнення, сухість, лущення, відчуття дискомфорту, схильність до недосконалостей, схильність до алергічних реакцій тощо. Чутливість може бути притаманною всім типам шкіри, не тільки сухій. Причиною цього є порушення захисної «бар’єрної» функції епідермісу. Внаслідок цього агресивні чинники (косметика, забруднення) легко проникають в епідерміс. Шкіра може або ставати чутливою внаслідок певних обставин, або бути такою постійно. Чутливість проявляється у вигляді свербіння, стягнення, почервоніння, алергічних реакцій, сухості чи навіть лущення. 

Причини надмірної чутливості шкіри численні: спадковість, застосування неправильно підібраних, і, отже, занадто агресивних косметичних засобів, пошкодження від сонця, вітру, забруднення атмосфери, стрес тощо. 

Чутливість шкіри — це не проблема, а особливість. 

Чутлива шкіра: правильна схема догляду

Чутлива шкіра потребує особливого догляду. Ви маєте особливо ретельно обирати косметичні продукти для шкіри. Якщо у вас чутлива шкіра, краще уникати контакту з водопровідною водою, оскільки вона занадто жорстка для шкіри. Віддавайте перевагу термальній воді, а макіяж рекомендуємо змивати міцелярною водою або молочком для зняття макіяжу для дуже чутливої шкіри Miксa. 

Застосовуйте гіпоалергенні продукти, адже вони  краще сприймаються вразливою шкірою. Якщо у вас чутлива шкіра, то вам не варто користуватися скрабами або пілінгами. Такі засоби часто занадто агресивні для вашої шкіри. 

Обов’язковою умовою догляду за чутливою шкірою є зволоження. Для щоденного догляду використовуйте інтенсивний зволожуючий крем-гель для нормальної зневодненої чутливої шкіри Miксa. 

Для живлення сухої шкіри використовуйте інтенсивний живильний крем Мікса з вмістом олії примули, який  зробить шкіру більш гладенькою, м’якою та пружною. Якщо у вас виникають сумніви з приводу догляду за вашою чутливою шкірою, зверніться за порадою до офіційного дерматолога Мікса: www.mixa.ua.  

попередня наступна